Under studien forskare arbetat med 34 män och kvinnor som varje röker mer än 15 cigaretter om dagen. Alla deltagare fyllde ut enkäter och genomgick MRI hjärnskanningar. Kvinnorna genomgick de Real Fur On Canada Goose Jackets Australia avsökningar två gånger vid början och slutet av menstruationscykeln och hade sina östrogen och progesteron nivåer testas.

När de kommit till sin slutsats är tobaksbruk av kvinnor ökar. Mendrek säger att hon hoppas att hennes studie kommer att uppmuntra forskare att ägna mer uppmärksamhet åt biologi i sitt arbete.

Enligt studie publicerad i Psychiatry Journal, kvinnor längta cigaretter starkare under sina perioder. Studien fann att lusten att röka är starkare i början av fas som börjar efter menstruation.

Även om dessa slutsatser är mer komplicerat när det gäller människor, Mendrek och hennes team tror att kvinnor är kanske större risk för missbruk och könshormoner kan vara att skylla.

Studien leddes av neuroforskare Adrianna Mendrek vid University of Montreal och dess anslutna Institut universitaire en sant mentale de Montr på sina resultat, säger Mendrek det kan vara lättare för kvinnor att övervinna abstinenssymptom efter ägglossningen, när deras östrogen och progesteron nivåer är upphöjd.

Kvinnor längta cigaretter mer under perioder

Science visar att färre än en av 10 före detta rökare lyckas stanna rökfri ett år efter att sluta, och kvinnor har svårare att bryta vanan än män. I själva verket, i studier med gnagare beroende av nikotin och andra ämnen, har forskare observerat skillnader i kön.

'Honråttor blir beroende snabbare, och är villiga att arbeta hårdare för samma mängd dos', säger Mendrek.

'En ökad kunskap om de neurobiologiska mekanismer som styr missbruk bör göra det möjligt för oss att bättre rikta behandling enligt rökarna profil', sade hon.

Real Fur On Canada Goose Jackets Australia