Naturligtvis ingen var mer elegant än den sena premiärministern Pierre Trudeau (kom ihåg de dåliga ass kostymer?) som gjorde kanadensare svimma. Detsamma kan inte sägas om Stephen Harper.

Credit: Getty Images

Credit: CP

'Det enda jag skulle ha föredragit att se på honom skulle vara en annan frisyr. Han är lite slarvig och modeller något du skulle se på en elev direkt ur college snarare än en polerad politiker. Något kortare skulle ha varit lämpligt för tillfället. '

Vilken kandidat har en vinnande Outfit

Män Canada Goose Langford Parka Brun Rea Online

I mars vi analyserade stil NDP kandidater och vi har gjort samma sak för dem som kör i den liberala ledar ras, som hölls på Metro Toronto Convention Centre den 6 april.

'Han har en lämplig nivå av företag klä på för detta tillfälle formell företags', säger Christie Ressel, en internationell imagekonsult. 'Kontrasten av vitt, marin och röda sticker ut och ge honom en kraftfull närvaro. Slipsen med mönstret på det är lite kul en trevlig förändring från några av de' täppt 'alternativ.

Diskussion om en makt par: Jessica Brownstein, en mode stylist och arvtagare till Browns sko återförsäljare förmögenhet, och Ben Mulroney, son till förre premiärministern Brian Mulroney och ett underhållnings korrespondent för ETALK, gift den 30 oktober 2008. Eftersom paret regelbundet fotograferas för sociala kolumner, och vad de har på sig är ett populärt ämne, försökte de att hålla sin Montreal bröllop under wraps. Här är en av de få bilder läckt från deras sartorially kunniga stora dag de såg bra band av fnurran, även om ingen av oss fick se.

'Är Premier Clarks klyvning avslöjar klädsel lämplig för lagstiftaren?' Schreck var snabbt ropade av Twitter-användare som föreslog hans kommentar var sexistiska.

I en 'Royal Wedding' ögonblick, Sophie Grgoire gift Justin Trudeau, son till dåvarande premiärministern Pierre Trudeau och nu liberal MP. Bröllopet, som hände i Montreal den 28 maj 2005 täcktes hårt av medierna, och de nygifta gjorde ingen besviken Män Canada Goose Langford Parka Brun Rea Online stil klokt. Brudens vintage inspirerade klänning och brudgummen flott tan passa alla läggas till romantik i det ögonblick, i synnerhet när de accelererade utanför från ceremonin i Trudeau fars 1960 Mercedes 300 SL. De Trudeaus är det närmaste Kanadas fick Kennedys, och det nya paret förde bort sin mest allmänna ögonblick i fin stil.

Credit: CP

AFP / Getty Images

Vi frågade Christie Ressel, en internationell bild konsult och grundare av personlig makt Image Consulting, för hennes åsikter om kandidaternas kläder.

Vare sig vi erkänner det eller inte, när det gäller politik, kläder kan göra eller bryta kandidat.

Det var inte vad detta västkusten premier var klädd under frågestunden som orsakade ett uppror, men, hm, vad hon inte täckte upp. I oktober 2011 orsakade politisk analytiker och före detta MLA David Schreck en uppsjö i Twitter efter att han sände ut en tweet kommentera hennes klyvning.

Och även om våra politiker inte är kända för sin stil kunniga, ibland kan överraska oss.

Photoshop kontroverser är en vanlig händelse i stil världen antingen en modell saknar en lem eller en kändis ben har varit 'tunnas' ut. Men denna stil fadäs tar kakan: efter några parlamentsledamöter uppgift talade ut mot hennes 'avslöjande' headshot (som visade lite klyvning), dök denna bild på nätet. Som ni kan se, bilden helt redigerar ut sin dcolletage. Och på uppdrag av 29-åriga tamilska MP vi fråga: vad är så dyr om att bära en vit scoop ringad topp, en grön halsband och visar lite klyvning ?.

Och så, vi bedömer liberalerna: Gör Justin Trudeau s lockigt hår få honom att se mer kraftfull? Kommer Deborah Coyne makeover vädjan till fler väljare?

När Trudeau Gregoire familj skickade sin årliga julkort 2010 med ett porträtt av dem dekorerad i Canada Goose jackor, den, fela, päls började flyga. Aktivistgruppen PETA (PETA) smällde MP för hans 'lurid' kort, hävdar prärievarg päls som används i Canada Goose ytterkläder förvärvas omänskligt. Trudeau försvarade hans och hans familj val, sade att han var stolt över att stödja kanadensiska gjort produkter och heck, var det 'mest bara ett julkort.'

Clark, för sin del, motbevisat säger förslaget hennes outfit var olämpligt är 'orättvis kritik' som avskräcker unga flickor från att komma in politik.

Innan någon hipster uppsving, innan någon Movember rörelse, det var Jack Layton och hans mustasch. Hans kläder kan inte ha varit något utöver det vanliga, men den sena ledare NDP partiet är ett utmärkt exempel på hur man perfekt en signatur utseende. Hans mustasch kom att symbolisera sin värme, uppriktighet och approach, och gjorde honom till en av de mest kända och mest missade ikonerna på den kanadensiska politiska scenen. Han har visat här på kampanjvägen i Kitchener, Ontario den 29 mars 2011.