I början av 1980-talet, volontärer från Trac Riders lånade entreprenad hjälpte till att bygga 1500 kvadratfot timmerstuga skydd, sade Enger. Han sade att klubben fortfarande har många medlemmar som arbetar i byggbranschen och kan hjälpa på ett liknande sätt för återuppbyggnaden.

En undersökning av Forest Service brottsbekämpningen i orsaken till branden var tveksam, sade Uyesugi.

Skydds ursprungligen finansieras och byggs av frivilliga som ett resultat av ett samarbete mellan snowpark användare och Forest Service. Några av samma grupper kommer att bidra till att rekonstruera det, inklusive snöskoter klubb Mount Saint Helens Trac Riders, sade Randy Peterson, skog rekreation tekniker.

Trac Riders kommer att samordna frivilliga och arbetskraft och donera byggnaden till Forest Service när det gjort, sade Uyesugi.

Volontärer arbetskraft för att ersätta bränt snöpark skydd

Volunteers hoppas att samla ungefär $ 130.000, plus in natura donationer av arbetskraft och material för att bygga om skydd av november. Forest Service är själv försäkrad, så det måste acceptera eventuella förluster på grund av brand, sade Chris Strebig, skog talesman.

var en speciell plats för att värma upp och har sociala aktiviteter med vänner, sade Enger. har potlucks där. Varje år, hade vi en julfest där som var öppen för alla som var där. klättrare började ofta upp på berget från skydd, eftersom det var den högsta fordons åtkomlig plats Män Canada Goose Constable Parka Svart Sverige på den östra flanken under djup snö, sade Strebig. Där en annan parkeringsplats och toalett på Klättrare Bivouac högre upp, men området förväntas täckas av snö fram till början av juli, sade han. Bennett sade 100 procent av donationer går direkt till skydd ombyggnation.

Män Canada Goose Constable Parka Svart Sverige

volontärer har gått samman för att samla in pengar och in natura donationer för att återuppbygga en populär Mount Saint Helens area uppvärmningen skydd efter en brand förstörde den April 9.

Mount Saint Helens Institute, en ideell organisation som offentlig utbildning om monumentet, kommer att bidra till att rekrytera andra volontärer och samla in pengar, till stor del genom sin webbplats, sade institutet verkställande direktör Jeanne Bennett.

Marble Mountain Sno Park Shelter i Gifford Pinchot National Forest hade tjänat som en plats för vinter outdoorspeople att värma upp efter att ha spelat i snön, har en måltid och träffa vänner och familj för de senaste 20 åren.

Trac Riders har redan städat upp skräp från elden och donerade $ 2000 mot projektet, säger Battle Ground bofast Gary Enger, klubbpresidenten.

typen av slutet av säsongen för snöskotrar och såna saker, men uppenbarligen människor skulle vilja få skydd på plats igen nästa år eftersom det den mest trafikerade snöpark vi har, sade Strebig. helger, parkeringen är full. skydd hade en stor vedspis, ett picknickbord och en smuts och cementgolv, sade Strebig. Det var en magnet för människor ut för en dag av snöskor, klättring, skidåkning, snöskoter, ATV körning och andra vintersporter på Mount Saint Helens. Cirka 300 till 400 personer stannade i vid skydd på helgerna, Peterson sade, och parkeringsplatsen var ofta full. Snöparken gav tillgång till lahar området, samt spår upp på berget.

Forest Service kommer att ge $ 10.000 i startkapital, liksom stockar, att sparka igång donationer, sade Uyesugi.

folk som går där uppe varje år var ganska fäst vid den och var ganska besvikna när de hörde det brann ner, sa Bill Uyesugi, rekreation och anläggningar chef på Mount Saint Helens National Volcanic Monument.