Vilka är de olika typer av gäss

Køb Canada Goose I Sverige Ab

Av alla de nordamerikanska gäss, är Kanada gås, Branta canadensis, en av de vanligare och igenkännbara arter. Cornell Lab of Ornithology s 'Allt om fåglar' hemsida säger att kanadagås kan hittas i hela Nordamerika med några få undantag. Året runt, de lever i den norra halvan av USA, med gässen flyttar söderut för vintern, eller norrut till Kanada för sommaren avel. Kanada gäss har svarta halsar och huvuden, med bruna ryggar, solbränna bröst och vita kinder och hakremmar. De kan hittas i och runt alla typer av vattenkälla. Kanada gäss är kända för sina högljudda, ofta tutande ljud. Deras spännvidd kan nå omkring 5,5 fot och de kan väga upp till 20 pounds.

Anser caerulescens, eller snö gås, bor inom ett brett spektrum av Nordamerika. University of Michigan Museum of Zoology Animal Diversity Web uppger att de kan hittas runt St Lawrence-floden, men flyttar till New England under våren. Dessa fåglar är nästan lika vanligt en plats som Kanada gäss. Snö gäss är mindre än Kanada gäss, väger in på cirka 8 pounds, med ett vingspann på 1,5 fot. Snö gäss har två faser snö och blå. Vuxna i snön fasen har vita kroppar med svarta spetsar, röda ben och fötter, en rosa räkning och svart runt räkningen. Blå fas vuxna skiljer sig i att deras kroppar är blå grå med vitt huvud och hals.

Køb Canada Goose I Sverige Ab

Den Bläsgås, vetenskapligt kallas Anser albifrons, bor inom några av de nordligaste delarna av Kanada, Grönland och Alaska under sommaren för avel. På vintern, dessa fåglar flyttar till varmare områden väster om Mississippifloden, såsom Kalifornien, södra Texas och delar av Mexiko. Utanför Nordamerika, som anges på Cornell Lab of Ornithology s 'Allt om fåglar' hemsida, kan dessa gäss finns på tundran i Sibirien och hela Ryssland. Kroppen av dessa gäss är en gråbrun, med orange fötter och ben, en orange eller rosa tonade räkning och vit panna och Køb Canada Goose I Sverige Ab bill bas. En fullvuxen Bläsgås väger cirka 7 pounds, med en 2,6 fot spännvidd.