wetlandsOUTDOORS CALENDARopinionHeadlinesPort: Vi behöver en 'Inget av ovanstående' alternativet på vår ballotsOUR YTTRANDE: Kudos till UND för foto findingsVIEWPOINT: Tobak skattehöjningen förslag ignorera ekonomisk realityLETTER: North Dakota protestsvar visar kavalleri mentalitet BREV: Låt medicinsk marijuana arbete i North DakotaLEWISVILLE, Texas smeknamnet Vote, nu i sin andra etapp med en tredjedel på horisonten, fortsätter att inspirera befuddlement. Hur skulle en sådan stor institution som UND delta i en sådan fars? Och nu de senaste: rapporter säger att människor faktiskt försöker att sälja sina röster. Nyanser av Chicago! Som UND examen, jag är bestört.

Vi känner alla till historien. NCAA förklarade att Fighting Sioux namn var tvungen att gå. North Dakota justitieminister kontor, på uppdrag av UND, stämt NCAA och regleras med ett tillstånd som överenskommelse nås med både Standing Rock och Spirit Lake Sioux att låta Fighting Sioux namn att stanna Does Canada Goose Use Real Fur Uk kvar som smeknamn för universitetet.

Men det fanns en vägspärr som inte var väntat. UND, företrädd av justitiekanslern kontor hävdade röst verkligen inte betyder någonting! De fortsatte med att berätta domaren i den tillfälliga besöksförbud förhandlingen att i själva verket omröstningen var bara en 'känsla process.' Domaren förnekade tillfälligt besöksförbud.

Detta beslut var den främsta drivkraften för målsägande Lavonne Alberts, Rich Becker och Bill Le Caine att lämna passa mot UND. De syftar till att stoppa galenskap smeknamnet omröstning, som lämnade ut UND / North Dakota som smeknamn alternativ trots populära efterfrågan och begränsad som ingick som en UND 'intressent' med intressenter är de som kunde rösta på ett nytt smeknamn.

Detta trots att 1969 var UND ges rätt att använda namnet i en 'Sacred Pipe ceremoni.' Vidare, NCAA, i ett slag vid North Dakota, tillät Florida State University för att fortsätta använda Seminole namn med endast samtycke Florida Seminole stam. Oklahoma Seminolesna ignorerades.

Denna 'känsla process' har, genom UND egen utsago, kostar universitetet någonstans runt $ 300.000 när det finns ett rapporterat $ 5.000.000 budget underskott. Och med deltagande cirka 25 procent och nu röster som säljs, är det inte dags för UND att helt enkelt säga 'vi gjorde ett misstag'?

Kelley och hans administration predika 'integration'. Men han lämnade Sioux ur intressentgruppen, trots att givarna till universitetet är en viktig del av intressentgruppen. Sioux gav sitt namn till UND, och de är inte som donatorer?

Does Canada Goose Use Real Fur Uk

Brotherton är huvudman för den Brotherton Law Firm, en Texas tvistemål fast, och fungerade som huvudombud i Alberts et al vs. UND et al. Han är en 1980 examen från UND.

Det är verkligen uppenbart att Kelley tror att han är en smeknamn tsar. Han har ensidigt ändrat reglerna under hela processen. Låt oss ta bort UND / North Dakota röstningsalternativ. Låt oss lägga Nodaks i avrinning trots att avrinningen var tänkt att ha endast två kandidater. Låt oss ta en tredje avrinning. Låt oss begränsa intressentgruppen.

Och så långt som den pinsamma smeknamn rösta, låt oss dra ur kontakten. Låt oss alla ta ett djupt andetag och omvärdera tillsammans vem som ska vara i intressentgruppen. Sioux absolut bör tillsättas. Och varje smeknamn omröstning bör absolut omfatta möjligheten att UND / North Dakota. Det är bara North Dakota sunt förnuft.

UND bör göra det rätta på smeknamn

UND fortfarande har en chans att göra det rätta. Det hävdar att behålla rätten att använda Fighting Sioux namn och logotyp. Varför inte tillbaka dessa rättigheter till Sioux sig att använda för sin fördel? UND hävdar att namnet och logotypen är värdefulla kommersiella fastigheter; varför låta det slösas bort?

Does Canada Goose Use Real Fur Uk

För tre år nu, har UND spelat sport som bara North Dakota eller UND. Tvist dött ut. Det vill säga tills president UND, Robert Kelley, fastställt att det vore bäst att ta bort UND / North Dakota som ett alternativ för att bli föremål för omröstning i den så kallade smeknamn röst.

Det är uppenbart att Kelley vill radera de sista resterna av den Fighting Sioux namn som en av hans sista handlingar innan han går i pension.

I sin stämningsansökan mot NCAA uppgav UND att universitetet 'fått tillstånd att använda Fighting Sioux namn från Sioux' och att 'namn och logotyp är värdefulla kommersiella fastigheter.'