Does Canada Goose Use Real Fur Rugs

Det tog mig ett par veckor för att hantera dessa avskyvärda typer innan jag insåg att något var fel. De var inte att vara motbjudande alls. Inte en enda av de dussin eller så jag har träffat från olika företag har varit mer än något försvårande. På båda köpa och sälja sidor har de varit civiliserade, ljus ish, borderline pålitlig och några har varit rent angenämt. De har varit på gång för varje möte. De har inte försökt att driva fastigheter på mig som uppenbarligen hopplöst.

Resebyråerna är borta eller gå. Fastighetsmäklare, som var hatade långt innan Tim Berners Lee gav upp tåg observation att uppfinna World Wide Web, alltid kommer att vara den första att gå, kom internetåldern. I stället det omvända sker: som jag cyklade hem häromdagen jag räknade agent skyltfönster 17 fastigheter i en gata.

Varför är de inte utdöda? Även om fastighetsmäklare kan vara mindre dålig än vi tror och mindre dåligt än förra gången jag hade något att göra med dem för 15 år sedan detta svarar inte den centrala frågan. Varför fastighetsmäklare fortfarande existerar?

Does Canada Goose Use Real Fur Rugs

Tills detta ansträngande, spännande och grundligt oroande processen började, skulle jag ha sagt att det fanns fyra saker som är fel med fastighetsmäklare. Till att börja med, de tar ut för mycket. Om de säljer ett hus för en miljon de står att vinna om 20.000, en ganska brant avkastning för att ta några bilder och visar några människor runt.

Den klädsel sälja vårt hus tycks göra jobbet enligt mina instruktioner. När det gäller språket, är det sant att ett hus jag var intresserad av med en 'stor privat trädgård' visade sig ha en medelstor gård som såg ut som Steptoe och Son hade precis flyttat ut, men mestadels fastighetsmäklare spela någon mer snabb och lös med ord än andra yrken.

Och detta tror jag är anledningen till att vi verkligen hatar fastighetsmäklare. Eftersom de gör något som vi kan göra för oss själva om vi litade oss mer, om vi inte var så rädd för dessa ginormous summor, och om vi var mer nivå leds om de platser där vi bor.

Det är ingen mening. Förr i tiden du behöver dem för att berätta vad som var till salu. Nu Internet gör det. Google Earth berättar vad platsen ser ut från utsidan; säljaren kan ta sina egna bilder och videofilmer för att visa hur det är inuti. Även prissättning kan nu göras med i genomsnitt åtta år gammal, som kunde slå upp vad grannarnas platser gick till och justera.

Den enda verkliga dubbel är över bilderna. Kameran ligger aldrig förutom när det har ett extremt vidvinkelobjektiv bifogas. I försäljningsdokumentet för vårt hus en två sits soffa ser tillräckligt länge för att ge plats åtta bekvämt.

Does Canada Goose Use Real Fur Rugs

Om djur sprit flyttar marknader, är djuret anda på fastighetsmarknaden som en moderns kanadagås på framfart att skydda sina ungar. Det är alltför skrämmande ute för att göra det på egen hand, och vi är tacksamma för de tjänster av snyggt visade sig unga män och kvinnor som står på vår sida.

Varför fastighetsmäklare är inte utdöda

Unhinged Trots allt detta, när vårt hus säljs, kommer jag lämna över en kung lösen till agenten med endast mild förbittring. Anledningen till att de existerar har lite att göra med logik. Det beror på att när det gäller hus människor är som mest irrationella. Hus är inte bara där vi bor, men där alla våra pengar bor också. De är överlägset vårt största och mest känslomässiga tillgångar, och även de klokaste människor blir rubbad när det gäller att köpa och sälja. De ändrar sig. De dither. De är gazumped. Kedjor sönder och alla blir fyllda.

andra, de är opålitliga ormar, alltid angelägna om att försäkra köpare finns 'en hel del av intresse' i några pokey källare, medan på samma gång berätta säljarna en mingy erbjudande är det bästa de kommer att få. För det tredje, tenderar de att vara dunkel: piskning hus kräver inga kvalifikationer och lockar dem för tjock för att komma in i staden eller lagen. Och slutligen de avrättar språket med sina stumma, transparenta omskrivningar.

Under den senaste månaden eller så jag har tillbringat en hel del tid med allas minst favorit proffs. Vårt hus är till salu och alternativa bostäder söks för olika familjemedlemmar, vilket innebär att varje dag jag talar till diverse fastighetsmäklare, antingen för att diskutera framsteg i Hawking vår plats, eller möjligheten att betala ett orimligt summa för att köpa någon annans.

Den enda bit som skulle vara svårt att göra själv är att visa människor runt, eftersom de flesta säljare är ute under dagen, och det är inte trevligt att lyssna till potentiella köpare planer på att slita ut den gula lino och William Morris tapet du har så omsorgsfullt installerad. Men även denna funktion kan lätt Does Canada Goose Use Real Fur Rugs rubbas: det kan finnas en Uber av huset duschar, som kunde låta potentiella köpare i fastigheter, laddning inte 20.000, utan om en tenner en timme.