mindre än den allestädes närvarande kanadagås, denna exotiska sjöfågelarter, som ser ut som en korsning mellan en gås och en anka, är född i Afrika, som namnet antyder. Främst finns längs Nilen och söder om Saharaöknen, vände en handfull av dessa fåglar upp här ungefär ett år sedan, och nu verkar ganska innehåll att ta upp permanent uppehållstillstånd längs staden namne sjön.

Kan en flock av dessa gäss har tagit en episk fel riktning, eller fått dammsugas upp och åter deponeras här av en orkan? Inte troligt, säger Scott Barnes i New Jersey Audubon Society.

Canada Goose Sverige Butikker Xhibition

Och vem kan klandra dem? Vanligtvis kostar en förmögenhet att flytta hit, men gäss möter inga sådana hinder, med eller utan en rejäl bo ägg.

Vad är egyptiska gäss gör i Spring Lake

Det är något av ett mysterium. En populär teori, synes apokryfiska, är att Jersey flocken uppstod som rymlingar från safariparken på Six Flags Great Adventure. Men Bill Rives, safari direktör och chef veterinär, diskonterat denna förklaring.

Fåglarna är inte exklusivt till New Jersey. De är också växer i antal i Kalifornien, Arkansas, Texas, Florida och New York, sade Barnes.

egyptiska gäss verkar rätt hemma längs stranden av Spring Lake i Spring Lake tisdag. (Foto: Tom Spader / Personal fotograf) Story HighlightsAncient egyptierna ansåg gässen vara sacredRoughly två fot lång, deras räkningar, ben och fötter är pinkThe hanar vissla och honorna kacklar om de känner threatenedSPRING LAKE Besökare flockas till denna tony havet enklav från hela världen, teckningar av sina orörda stränder, multimiljon hem och pittoreska centrum.

Men nyligen en av towner i synnerhet har rönt en hel del uppmärksamhet: den egyptiska gås.

Canada Goose Sverige Butikker Xhibition

Det är möjligt samma sak skulle kunna hända i New Jersey så småningom, sade Barnes. Den europeiska stare, rock duva och gråsparv alla fullfjädrat nordamerikanska fåglar nu började som invandrare, också konstaterade han.

De ofta häckar i träd eller cliffsides. Kom fledging tid, kommer föräldrarna stå på marken och uppmana på sina ungar, ungefär som mänskliga mammor och pappor kommer att göra för att få upplyst nybörjare simmare att packa sina darrande tår från bassängkanten och ta steget.

'Varje år jag hör från folk som säger,' Dessa är inte tänkt att vara här 'eller' Vad sjutton är dessa? ' 'Sade Barnes. En invånare i Atlantic Highlands, han mötte egyptiska gäss själv vid flera tillfällen i Shore-området.

Men hur kom de hit?

Canada Goose Sverige Butikker Xhibition

kända genom sin grå brun eller rödbrun och vita fjädrar och kastanjefärgade ringarna som omger deras gula ögon, gäss, anses heliga av de gamla egyptierna och domesticerade av de tidiga romarna och grekerna, livskamrat och är kända för att vara uppmärksam föräldrar .

Han är övertygad om att fåglarna måste ha rymt från en djurpark eller voljär, eller släppts av en privat samlare någon gång. I vilket fall som helst, de verkar helt hemma här.

Trots deras slående, observation en i det vilda inte räkna med en birder 'liv lista', den sacroscant tidskrift som kataloger en livstid av observationer.

För ivrig birders, är detta gamla nyheter. Det har förekommit iakttagelser av egyptiska gäss i delar av New Jersey som går tillbaka till slutet av 1990-talet. På senare tid har de dök upp i Canada Goose Sverige Butikker Xhibition New Brunswick längs Raritan floden och i och runt kust dammar mellan Asbury Park och Point Pleasant Beach och i flera södra delarna av staten.

'Safari har varit en populär plats för flytt Kanada, egyptiska och snö gäss i cirka 30 år,' en taleskvinna för parken sade i ett e-postmeddelande, med hänvisning till Rives. 'Detta beror sannolikt på att vår omfattande livsmedels året. Vår ursprungliga egyptiska gås kollektionen bakbundna, och därför flygförmåga.'