Rada upp: Det är notera värdig att Sky påkostade reklamkampanjen för Fortitude presenterar Michael Gambon, Christopher Eccleston, Sofie Gråbøl, Stanley Tucci och Richard Dormer i en stolt men frostig linje

Även traditionellt vackra sevärdheter som norrsken kom över som representerar något avgjort olycksbådande.

Det anmärkning värdig att Sky påkostade reklamkampanjen för Fortitudepresents Michael Gambon, Christopher Eccleston, Sofie Gråbøl, Stanley Tucci och Richard Dormer i en stolt men frostiga linje. Det säger något om showen förtroende och mod att den var beredd att döda Christopher Eccleston s professor i det första avsnittet.

Odegard var guvernören och polischefen i fasthet, en (fiktiv) stad på Spetsbergen, den enda befolkade ön i Svalbard i norra Norge.

Gambon Wasas befallande som någonsin, trots att utföra sådana motsägelsefulla handlingar asshooting en man och flammande sin väg genom folkmassan på en spelning av en thrash metal-bandet. Gråbøl haft själv, kasta mot typ som regulatorn till synes i maskopi med sheriffen (Dormer), vars avsikter förblir gåtfull. '

National treasure Michael Gambon inledde förfarandet genom att döda en människa och sågs sedan häpnadsväckande runt en thrash metal bar och sitter utanför snyftande.

Svårt att följa: Sky Atlantics till 25 miljoner nordiska Noir har snabbt blivit måste se TV, om bara för att ta reda på vad fan som händer

Sedan fanns det en annan giveaway Tecken: hela populära av fasthet var beväpnad förment i händelse av angrepp från isbjörnar. De lokala sheriffer evenstopped någon inte bär ett gevär och gav dem en tills de wenthome att få sina egna. 'Den säkraste platsen på jorden' det definitelyain't.

Öppningen episod av fasthet lyckats vara både spännande andunsettling, för att inte tala vanligt förbryllande som Twin Peaks på iceor Fargo med ett ulligt kolossalt.

Hjältinnan från The Killing Sofie Gråbøl wasnothing som Sarah Lund, med tyst hänsynslöshet som gjorde henne nästan obehagligt.

'Fyrverkerier av gudarna vi kallar dem,' guvernören sade i sitt speechof den berömda fenomen. 'Du kan faktiskt höra dem.'

Så snart vi såg Hildur Odegard (Sofie Gråbøl) praktisera ett tal inwhich hon lovade Fortitude var 'en plats på jorden vi är garanterade ett lugnt liv' vi insåg vi var i en värld som Twin Peaks eller Fargo två andra TV-idyller som var den sista placethat fruktansvärda händelser kan inträffa, vilket garanterar att de skulle.

'Ingen vet om han är en bra sheriffor en dålig sheriff,' en lokal förklarade, 'eftersom det finns inget brott, så alla är alltid glad.'

komma till rätta med det: Öppnings episod av fasthet lyckats vara både spännande och oroande, för att inte tala vanligt förbryllande skriver Jim Shelley

När grisen hålls möjlighet i en hyperbar, barbarisk, syre chamberthat var grejer av mardrömmar för dess mer lättpåverkade sen natt publik, att inte tala om grisen.

Här är de fem elementen i förra veckans show som gör tonight'sepisode väsentliga visning.

Någon hade Canada Goose Real Or Fake redan annan förklarade för en ny ankomst till stadens Arctic Research Institute: 'i Fortitude, finns det två grundläggande regler. Du har tohave tak över huvudet och du måste kunna ge foryourself. Alla har ett jobb. Ingen är dålig. Så det finns nostealing, och det finns inget brott. ' Oj då.

1. Fortitude är konstigt men familjär atmosfär

2. Landskapet

Canada Goose Real Or Fake

Varför Fortitude första episod gjorde kvällens avbetalning måste

Tillsammans alla innebar att Sky Atlantics till 25 miljoner Nordic Noir snabbt har blivit måste se TV, om bara för att ta reda på vad fan som händer.

Därifrån på i, atmosfären och olika mellanlänkunder plotshad ekon av David Lynch, bröderna Coen, och så mörka, störande, mysterier som resterna, The Return, Top of the Lake, True Detective, och Låt den rätte komma I.

Du kommer förmodligen att kunna gissa vilka bitar av fasthet skjuts inthe Storbritannien och som i Island. Fotografin av de vita ödemarken, is berg och vilda hav som är så svängbar till handlingen och arten av de tecken var bedövning, inte minst när theNorthern Lights visades. I Fortitude men även dessa var notwithout hot. Det var inte obetydlig att de var i bevis innovativa natten professor Stoddart från institutet (Eccleston) wasbutchered.

Guvernörens tal glowingly föreslagit en lukrativ turist projectbuilding ett hotell i sin orörda arktiska glaciär. 'Så att älskande FATTAT vildmark, älskare av norrsken, eller bara älskare, canwitness de vildaste saker som de någonsin kommer att se, från den säkraste platsen onearth. Jag är ganska stolt över den linjen, så att du kan använda den i yourbrochures, hon strålade (ThingsNotToSayInANordicNoirDramaSeries).

andra håll, förslag att de lokala rådjur begick kannibalism och en ung pojke hade ådragit påssjuka, polio, eller en gammal plagueconfirmed Fortitude var ingen vanlig drama.

3. gjutna

Det var full av saker som var omedelbart, universellt, tilltalande: isbjörnar, norrsken, Michel Gambon.

Två miljoner tittare såg Fortitude debut antingen leva på torsdag eller under veckan på ikapp Sky Atlanten största någonsin siffror bortsett från Game of Thrones.

Fans av värderade skådespelaren Christopher Eccleston var rensad utan tvekan whenhis tecken abrupt skrivs ut, också brutalt rensad (döda).