I åratal har New Yorks kreativa varit i förtvivlan över skyhöga kostnaderna för fastigheter och kultur privilegium bland stadens rika. De har bett om en shakeout som skulle torka hånleendena utanför ansikten alla dessa motbjudande investmentbanker och häck finansiärer.

Canada Goose Jackets Real Or Fake Wikipedia

Lunchen, där dussintals kultur reportrar från hela världen blandat med Lincoln Center administratörer, hölls för att tillkännage planer för ett år lång serie av händelser till minne av institutionens 50-årsjubileum, som drar igång i maj. Med hur denna stad har roiled förra veckan, verkar maj som en livstid bort.

Tidigare i veckan, ungefär en mil söder, tv-satellit lastbilar fodrad Seventh Avenue med sina kameror utbildas på Lehman Brothers i världen HQ, limousineförare erkände att de inte visste hur de skulle göra upp förlusten av en djup hål, pålitlig kund. Delis och stek hus i området har haft en kort våg av företag från TV-team och turister kommer att peta på glöden från Wall Street plötsliga förbränning, innan den faller tyst.

'Boken föreslår att filantropi är mycket elastisk', sade han. 'Vi har otaliga nivåer av välstånd i detta land: Dow Jones stängde på 11.100 igår, det var 2900 när Clinton invigdes, Nasdaq har tredubblats, S har gått upp 300 procent, har råvarupriserna skjutit i höjden, guld är nu på $ 800 per uns. många gjorde en massa pengar, och sparat den.

Vilket är delvis därför, när det är dags för Lincoln Center ordförande Frank Bennack att erbjuda sina tack till Ax, konstaterade han, i språk som torterade som ekonomin, 'Jag tror att de flesta av oss, inte bara i denna stad, men i det här landet, inte har levt igenom en mer skrämmande eller omtumlande vecka. jag kunde inte låta bli att tänka på hur viktigt vad konstnärer och kultur ge våra liv ibland så här, kanske mer än någonsin, och komfort, lugn, kommer det från uppskattning av, och från att vara deltagare i, konst. '

'De flesta människor som ger betydande tillgångar, de inte ge dem från sina inkomster, de ger dem från sina tillgångar. Dessa tillgångar finns, och de är opåverkade, i stort sett av en Lehman konkurs. Så jag har ingen tvivel det blir ett bakslag, och jag har inga tvivel om fundraising blir något tuffare, men jag tror inte att det kommer att bli nästan lika stor som rubrikerna föreslår. '

När Wall Street nyser

Bennack och de i beskyddare cirkel kan insistera konst är nödvändig för att hjälpa människor genom osäkra tider, men stadens kultursektorn, som beror på generositet av de människor och institutioner som upprullnings, håller andan.

'Jag tycker det är mycket skrämmande tider', säger Holly Hotchner, chef för Museum of Arts och design, som denna lördag kommer att öppna sina strålande nya huvudkontor på Columbus Circle. MAD har en annan $ 8.000.000 att gå innan dess $ 113.000.000 kapital kampanj är klar, men Hotchner är säker på att det kommer att uppfylla sitt mål. 'Vi har järn i elden. Glöm inte den typ av människor som har pengar att ge, är en hel del av sina pengar i sina grundvalar redan. Men jag kan säga dig, jag vill inte att starta en kampanj, jag skulle inte vilja vara i mitten av en kampanj just nu. '

Reynold Levy, ordförande för Lincoln Center, sade han hade översvämmats med telefonsamtal från pressen sju olika reportrar från New York Times ensam om tillståndet i stadens kulturella filantropi. Han insisterade det finns ingen anledning till panik. (Men då måste han vara Canada Goose Jackets Real Or Fake Wikipedia optimistisk. Lincoln Center är bara ungefär halvvägs genom insamlingar för sin $ 1,4 miljarder restaurering) Han pekade på den bok han hade just skrivit, att en guide filantropi kallas, smart,

Okej, så allt kommer att bli bra. Men det finns en sak som jag inte kan få ur mitt sinne: Den biträdande chef för en medelstor museum berättade förra veckan att han bara hört från en styrelseledamot som var på väg till sin Lehman pengar chef för att diskutera hans innehav. Styrelseledamoten sade att han skulle ringa honom tillbaka, men hittills har det inte förekommit någon nyhet.

Om musik kan lugna vilda bröst kan Emanuel Ax har varit precis vad läkaren beställt. Vid middagstid i onsdags i en 10: e våningen aerie ovanför West 65th Street med utsikt över spretigt campus Lincoln Center, cirka 100 gäster nafsade på tyngdlös smörgåsar och smuttade vitt vin medan du lyssnar på Ax utföra en Schubert Impromptu och Liszt'sBut det var svårt att hålla fokuserade på musik med så många människor nervöst kontrollera sina Blackberrys efter uppdateringar på Wall Street helvetiskt veckan av manisk depression.

Förra veckan öppnade det judiska museet en efterlängtade utställning om Dödahavsrullarna; men efter showen sponsor AIG fick en $ 85 miljarder livlina, är det svårt att föreställa sig företaget backa sådana program inom en snar framtid. Lehman Brothers är en medlem av Lincoln Center 50-årsjubileum 'företags rådet', som bidrar till att höja $ 6.000.000 för att fira. Och företagets filantropiska stiftelse, som årligen stöd mer än 100 utbildnings- och kulturprogram, hade lovat $ 5.000.000 över fem år till den nationella 11 September Memorial Museum i World Trade Center, ett löfte som nu verkar osannolikt att vara uppfyllda.

Yours för Begärt.

På onsdag, den viktigaste av en exklusiv centrala skolan nått ut till föräldrar i en aldrig tidigare skådad e-post notera att om deras ekonomiska situation hade nyligen drabbats av en nedgång, bör de känner sig bekväma att komma i kontakt för att diskutera alternativ för sina $ 30.000 skolavgift.

Canada Goose Jackets Real Or Fake Wikipedia

En runda av samtal till några av de stora museer och andra kulturinstitutioner i förra veckan träffade stenig tystnad. 'Saker och ting är mycket i förändring', svarade en museum publicist ', och det är alldeles för tidigt att säga vad någon inverkan kommer att bli.'

Detta är en stad grips av panik, och inte bara ner på Wall Street. Förra fredagen, rapporterade Crain s tidningen att trafiken på vissa sprit och vin butiker hade skjutit upp. Terapeuter säger att de är avkänning utbredd shell shock som påminner dem om dagarna efter 11 september

Canada Goose Jackets Real Or Fake Wikipedia