Och ändå är päls överallt denna säsong, på ett sätt som designers hoppas kommer att ta en del av kanten bort från sina vanliga kritiker.

Några top etiketter, inklusive Chanel och Nina Ricci, sätta fuskpäls på banan som var omöjliga att särskilja även av utbildade ögon från den äkta varan. Accessoarmärke Bli D använder kaninpäls och lamm shearling som är biprodukter från köttindustrin.

Canada Goose Jackets Real Fur 07

här kan vara något klädesplagg ganska så kontroversiellt som en päls.

Canada Goose Jackets Real Fur 07

Coyote päls doesn frysa och i Kanada, är prärievarg lättillgänglig, säger Reiss. päls krage på vår huva är mycket funktionell. Vår användning av päls går tillbaka till orsaken till att människor i norra Kanada alltid produkten av päls: Det håller vinden ur ansiktet. DUMAIN, Be D grundare och creative director, säger han särskilt gillar utseendet på päls trim när den spelar upp robust läder något liknande en vandringskänga eller boho bag.

med vissa skillnader

tror att många konsumenter vill motivera sina val. De vill må bättre om att köpa en produkt istället för att titta på branschen holistiskt, säger Roberts. att möta efterfrågan på modebranschen, vilket gör honom skeptisk till påståenden om att päls har blivit mer etiskt.

Fur nytt uppsving började i gatumode, inte i butiker couture, säger skor designer Stuart Weitzman, vars Canada Goose Jackets Real Fur 07 päls inspirerade stövlar har varit hans bästa säljare i höst. Han konstaterar dock att många av hans utseende är verkligen fårskinn gjord för att likna mink eller chinchilla.

Framsteg inom garvningsprocesser möjliggöra användning av engångsmaterial såsom fårskinn att vara re skapas som en pälssubstitut, förklarar Weitzman.

Sasha Iglehart, biträdande modechef på Glamour, säger ekonomin är fortfarande en faktor, men nu ses som ett plus för päls.

pälsdjur har en praktisk sida dess värme och fortsätter att vara populär, säger Dani Reiss, VD för ytterkläder varumärke Canada Goose. Canada Goose päls trimmas jackor, tillverkade av prärievarg päls, bärs av forskare och äventyrare i Arktis, men de också säljer bra i fashionabla städer.

Den används som trim på väskor och stövlar, slemhinnan i en huva eller tyget i en klänning som är ljus som silke. Det par med jeans samt en aftonklänning. Det en hantverk till päls som gör det en god investering, säger Mendel.

För Adam Roberts, vice ordförande i djur opinionsbildning ideell Born Free USA, hävdar att päls kan användas endast som en biprodukt verkar långsökt.

Den comeback har mindre att göra med nya human behandling än med återkomsten av lyx. Även om djurrättsaktivister med burkar rödfärg grep rubrikerna, var det lågkonjunktur som behandlas päls en knockout.

är en comeback av päls eftersom det finns en acceptans av lyx igen, säger Gilles Mendel J. Mendel, ett varumärke med päls i dess DNA. de svåra åren i detaljhandeln, ekonomin och modevärlden, nu människor vill tänka på lyx som är värdefull och ger lång livslängd. iögonfallande konsumtion var på modet för några år sedan, päls gjorde ett plask i topp till tå kläder, ibland färgas i ljusa neonfärger inte exakt en praktisk utseende. Det fanns en snabb 180 graders sväng när ekonomin tankas som konsumenter, även i designern marknaden, nog råd med dyr päls eller åtminstone gjorde vill se ut som de kunde.

Och användning av fuskpäls skulle kunna underblåsa marknaden för äkta päls även oavsiktligt. folk ser det, de vill ha det och som ökar efterfrågan, och sedan fler människor kommer att vilja det och det blir en trend. När som helst päls är tillgänglig, oavsett vilken källa, kommer efterfrågan att öka, säger Roberts.

Nu mode siktar på en balans, positionering päls som en mångsidig post som kommer att överleva en fancy handväska eller sequined topp medan du spelar upp mjukhet och värme.

skönhet om päls falska eller verkliga är att det kan glam upp något. Om du har en liten kofta som sitter i din garderob, kan en liten päls trim gör den speciell.

känns som päls går verkligen tillbaka till skyddskläder, säger han. du talar om hösten och vintern, päls skyddar dig från kylan, och det hela och samlare sak verkar rätt för säsongen, och det kan se modern och kantig. säsong, i stället för en tjock, mysig belägga en eftertraktad statussymbol för generationer modetrend är mot sticka eller tätt klippta pälsar, eller bara en puff av päls på tillbehör. Det ett äktenskap av sportkläder och förfining som vänder sig till moderna dag till natt, arbetskläder till helgen garderober.