Dess mycket trevligt att se så mycket intresse i Chipilo. Hela min familj bor i Chipilo och är de ursprungliga invandrarna i det området. Min morfar Stor stor grandap som heter Columbo Galeazzi köpte upp de flesta av marken i Chipilo. Jag kan säga att jag går det för att besöka min familj och dess en trevlig känsla när de Canada Goose Jacka Västerås Tidning flesta av den staden är en Galeazzi. De talar italienska / spanska dialekt kallas chipliano. Jag talar inte den men alla mina släktingar gör. Och det är nu mitt mellannamn.

De hade sina skäl att utrota. Floden Piave kördes torr i dessa dagar. Jordbruket var tuff. Den allmänna ekonomiska förhållandena var tvivelaktiga i norra Italien, totalt. De mexikanska sändebud vädjade till människors desperation och känsla av äventyr. Det fungerade.

Saker var tufft i början, men i slutändan samhället blomstrade, främst via jordbruk och boskapsuppfödning. Chipolo också är känd för Segusino furumöbler, underbara antika mexikanska reproduktioner, sägs vara inspirerad av möbler fann spolas upp på en strand med en emigree. Idag Medan chipileos kan alla talar spanska, Venet kan fortfarande höras på gatorna och hemmen. Och samhället har varit mer eller mindre homogen, med Venet gifta Venet, mer än 120 år.

Canada Goose Jacka Västerås Tidning

Canada Goose Jacka Västerås Tidning

Venet den venetianska dialekten talas i ett fåtal områden utanför en 100 mil fotavtryck i Venedig själv. Du kan fortfarande höra det längs den dalmatiska kusten, i senare dag Kroatien, till exempel, där venetianarna höll gungning i viktiga hamnar som kantade deras farleder till öst.

Det visar sig att i 1882, Mexikos president, Porfirio Diaz, sökte europeiska invandrare att kolonisera delar av landet för att importera nya metoder och idéer inom jordbruket och industrin och för att lyfta levnadsstandarden för ursprungsbefolkningen. Som en del av rekryterings ansträngning, mexikanska sändebud reste till landsbygden strax utanför Venedig. De lyckades övertala cirka 500 eller så invånarna i städer som Belluno, Segusino och Feltre att flytta till en avlägsen mexikansk by som heter Chipilo, cirka 100 miles utanför Mexico City, ungefär lika långt från land soltorkade tomater och Macchiati som du kan skaffa sig. Vem vet?

Weedy som den venetianska imperiet kan ha vuxit på sin höjdpunkt, dess rankor aldrig riktigt sträckt så långt som den steniga mexikanska inredningen. Men otroligt, det är där du hittar en stor gemenskap av Venet högtalare med efternamn som Lavazzi, Galeazzi och Martini.

Venetian Dialect I Mexiko