Ackrediterings sade byrån utvärderingar hade 'misskött' och noterade att styrelseledamöter beskrivs Shirvani omdömen som 'inte är objektiv och saknar erforderlig dialog.'

Även dokument som rör 360 som recensioner på NDSU inte får särskilt skydd, högre ed styrelseledamöter säger att de inte kan samla ärlig, kvalitet feedback på universitetsrektorer utan det.

Canada Goose Jacka Urban 011

allmänhet 360 omdömen värva ett bredare spektrum av återkoppling än en typisk arbetsvärdering, inklusive kamrater, underordnade, kunder och handledare. Per NDSU politik, utvärderingarna av många topp campus tjänstemän ske minst vart tredje år och be input från 'fakultet, stolar, kamrat administratörer och andra, inklusive sekretessbelagda personal, studenter, nyutexaminerade och externa valkretsar, i förekommande fall.'

sportsHeadlinesFriday lokala resultattavlan vinna för Bemidji State i säsong openerUND HOCKEY: Fighting Hawks hammare Canisius i säsong openerCOLLEGE HOCKEY: bulldoggar, UMass Lowell skridsko till tieSUGAR BEET CLASSIC: Stora pjäser, stora winaccentHeadlinesUND Band och Blåsarsymfoniker i FritzQuilters förena oktober wetlandsOUTDOORS CALENDARopinionHeadlinesPort: vi behöver en 'Inget av ovanstående' alternativet på vår ballotsOUR YTTRANDE: Kudos till UND för foto findingsVIEWPOINT: Tobak skattehöjningen förslag ignorera ekonomisk realityLETTER: North Dakota protestsvar visar kavalleri mentalitet BREV: Låt medicinsk marijuana arbete i North DakotaFARGO Trettio sex av North Dakota State University dekaner, chefer och prefekter har genomgått en mycket grundligt arbete utvärdering, som ofta kallas en 360 översyn, under de senaste fem åren.

Styrelsen aldrig hade gjort 360 omdömen om presidenter och ordförande vid den tidpunkten sade ingen var 'riktig galen om dem.'

Ett år senare, men utvärderade Higher Learning kommissionen styrelsen och kallade sin syn på president omdömen 'en balky utvärderingssystem', enligt en rapport som släpptes i augusti.

Men president NDSU och statens andra offentliga college och universitet, har aldrig varit föremål för recensioner som grundlig och kanske inte alltid vara.

Men de är inte utan sina utmaningar.

universitetarpresidenter tills register stängda

Tidigare State Board of Higher Education ordförande Kirsten Diederich, som avgick tidigare i veckan, sade Om lagstiftaren inte klarar ett förslag om att stänga alla poster som används för framställning av utvärderingar av universitetsrektorer, kommer styrelsen inte 360 ​​recensioner av presidenterna .

I North Dakota University System, har president omdömen av något slag varit i limbo Canada Goose Jacka Urban 011 sedan utköpet av förbundskansler Hamid Shirvani, vars hårda recensioner av presidenter i 2013 senare förnekade av styrelsen.

Varför 360 recensioner? De som är bekanta med dem säger att de har en större inverkan på beteende än standard omdömen och erbjuder bred inblick, snarare än en persons åsikt.

Canada Goose Jacka Urban 011

Presidents berättade också en besökande lag från HLC att de hade 'inga tydliga resultatmål att bedriva' och inte utvärderas mot överenskomna mål.

'A balky system '

På den tiden kallade Shirvani för 360 omdömen om North Dakota State University president Dean Bresciani och University of North Dakota president Robert Kelley, säger de hade varit presidenter tillräckligt länge för att motivera dem.