Sagan hävdade också att sömnförlamning förklarar en parallell kulturellt fenomen: sexuellt utnyttjande av människor av demoner, en orsak till problem under medeltiden i Europa. Katolska teologer som framstående som Aquinas skrev beskrivningar av succubi, demoner som stjäl sperma från män, och incubi, som injicerar de stulna sperma till kvinnor. Den succubi och incubi påstås tilltalade sina intet ont anande offer i mitt i natten olycksbådande störningar med mänsklig reproduktion. Att UFO bortförda rapporterar ofta redan är föremål för sexuella experiment kan inte vara en tillfällighet. Likheterna kan peka på gemensamma biologi huggare olika hallucinationer under sömnförlamning. Variationerna på temat kan sedan moduleras av drömmare kulturella omgivningar.

En mörk siffra man bredvid min säng. Det var tydligt att han hade bara skakat mig vaken. Jag kunde känna vågorna av de slitna bedsprings långsamt dämpa, som om han kraftigt skakade mig och sedan drog armarna.

En typisk främmande bortförande kan gå på följande sätt: Den person som är i sängen på natten. I ett tillstånd av förlamning (ofta tolkas som tvångs återhållsamhet), är den person som transporteras till utomjordisk farkost (det är en kidnappning, ju!) Och utsattes för experiment, ofta av sexuell natur. Verbal kommunikation med utlänningar är inte möjlig.

Canada Goose Jacka Snow Mantra

Canada Goose Jacka Snow Mantra

Likheten mellan UFO bortförda konton och sömnförlamning är anmärkningsvärt. Precis som i min erfarenhet, känslor av återhållsamhet och visuella hallucinationer, såsom obekant företag (utomjordisk eller på annat sätt), är vanliga. En annan konsekvens av REM inducerad förlamning är oförmåga att tala, vilket kräver att flytta käken.

Vad UFO har att göra med demonisk våldtäkt?

vakna under REM-sömn garanterar inte en upplevelse som mitt, ofta kallad sömnförlamning. Men det fysiologiska tillståndet i samband med REM-sömn gör lämpar sig väl för sådana upplevelser. Kombinationen av drömma (eller hallucinationer) och förlamning i REM-sömn är precis samma som under sömn förlamning.

'Brian?' Jag sade. Det sedan sakta lämnade rummet, vrida en levande apelsin, nu i korridoren. I detta ögonblick kände jag en plötslig våg av energi, som om det släpps från en nedtyngda, semi hypnotiskt tillstånd.

Chansen möter var första gången ett påhitt av mitt undermedvetna vällde upp så tydligt i mitt medvetna verklighet. Så konstigt, och kanske överraskande, eftersom min historia låter, är det ingalunda unik. I själva verket, vakna upp under REM stadiet av sömn fas där den sovande visar den högsta nivån av hjärnaktivitet, och under vilka drömmar uppstår åberopats för att förklara fenomen som till synes olika som främmande kidnappningar och möten med det gudomliga.

Canada Goose Jacka Snow Mantra

häpen, min omedelbara reaktion var att fråga 'Vad?' Inget svar. Var mina läppar rör sig? Har jag utvisa någon luft från min mun alls? Jag var inte säker.

Min egen erfarenhet med sömnförlamning var visserligen tråkigt i jämförelse. Men att vara vetenskapligt sinnade, jag var ganska upphetsad när jag insåg vad som hade hänt. Jag blev påmind om KÄNSLIGHET av subjektiva upplevelsen, eller hur lätt våra hjärnor vilseleds. Ännu viktigare, slog det mig att det jag såg inte var en mörk skepnad, men min egen biologi stirrar tillbaka på mig kollision mellan det medvetna och omedvetna.

Jag hoppade ur sängen och rusade in i hallen för att gå efter mannen. Jag såg mig omkring, men jag såg bara en tom hall. Han kunde inte ha gjort en flykt på så kort tid. Det var inte en kroppslig varelse som jag hade sett, bara en uppenbarelse.

Där medvetna och omedvetna Meet

Den biologiska pusslet om varför vi drömmer, och hur, är fortfarande mestadels ofullständig. Trots detta, en förståelse för vad vi drömmer kräver överväger de kulturella omgivningarna drömmare utöver den Canada Goose Jacka Snow Mantra underliggande mänskliga biologin.

Carl Sagan ägnade ett kapitel av hans arbete Demon Haunted världen till ämnet kultur och sömnförlamning. Vid tiden för hans skrivande, etern var vimlar med vilda berättelser om UFO kidnappningar och efterföljande främmande experiment på människor. Han och andra hävdade att sömnförlamning förklarar de flesta av dessa möten (en okänd procent sannolikt fabricerade historier, medvetet eller ej).

Jag upprepade min fråga, den här gången med, tror jag, en svag men hörbar röst. 'Vad?' Hans födelsedag var dagen innan, och jag bodde på mina farföräldrars hus när han besökte vänner. Han måste ha återvänt på natten.

Det var först då som jag insåg att jag inte kunde röra sig. Min kropp var helt förlamad, med undantag för mina ögon. Jag kunde träna mina ögon på mannen men var oförmögen att motverka varje sjuk kommer han kan ha mot mig. Märkligt, jag kunde inte urskilja någon av sina fysiska egenskaper, förutom att han var helt klart humanoid, med en manlig bygga.

REM är en förkortning av snabba ögonrörelser. Medan hjärnan är mycket aktiv under REM, är kroppen nästan fullständigt förlamad. Muskler som styr ögonrörelser är ett undantag, och det är denna verksamhet som ger REM sitt namn. Den tillfälliga förlamning upplevs av resten av kroppen är tänkt att skydda drömmare från den skada som kan uppstå från att agera ut sina drömmar. (Naturligtvis, hjärtat och membranet är fortfarande aktiva för att hålla den sovande vid liv.)