ser tillbaka, 2008 var ett fantastiskt år i naturen. Trots Michigan dystra ekonomiska klimatet alltid har vi utomhus att falla tillbaka på, och för att vi kan vara kollektivt tacksamma.

Midwest Flugfiske Expo hålls på Macomb Community College i Clinton Township var en perfekt respit till de kalla temperaturerna utanför, medan berättelser från medlemmar av Paul H. Young kapitel i Trout Unlimited hållit oss varma hearted.

Canada Goose Jacka Quiltad

Vi avslutade månaden genom att ta i den årliga 3D Chili Shoot på Royal Oak Archers i Lake Orion där några av de bästa pil och båge fellas göra sina egna roliga. Vi fann också att Alpine Valley i White Lake är fortfarande rätt plats att åka skidor på vintern.

Vi tog i Ultimate Fiske Visa på Rock Financial Showplace i Novi där vi stötte på i stort sett en som är vem av sportfiskare, jägare, återförsäljare och utomhus entusiaster. Några av mina favorit demonstrationer på utställningen ingår de av Flint pro fiskare Lance Valentine och Novi affärsman och pro fiskare Kim Stricker.

Kan också fört oss underbara berättelser av första gången kalkon jägare, varav en berättelse om en första timer tar en dubbel skägg.

Den första veckan i september, rapporterade jag att chronic wasting disease hade bekräftats i ett privatägt vit tailed hjortar i Kent County på västra sidan av staten. En kontroversiell baiting förbud för 2008 i den lägre halvön följde. Vi rapporterade också på döda rådjur dyker upp längs Clinton River nära Shelby Township.

Twas ett bra år i den stora Michigan utomhus

Sista helgen i augusti erbjöd min son och mig en möjlighet att ta i bäckforell på brookie nära vår stuga i den övre halvön Canada Goose Jacka Quiltad på Pine River. Tack vare min kusin, som Oscoutade området innan, gick vi fiske.

Vi tog i Michigan Fritt fiske helgen i februari när alla licensavgifter var frångås för staten och av staten invånare.

I slutet av maj, var jag i Boston och intervjuade Jacques Cousteau äldste son, Jean Michel, som fortsätter sin sena fars arv som en förstklassig Explorer och miljö.

Vi rapporterade i september att volontär Dan Keifer av Clinton River Watershed rådet hedrades för att hjälpa skydda Clinton floden. Han tilldelades National Distinguished Service Award av Trout Unlimited National.

I slutet av mars gjorde vi vår väg till snöskor vid Stony Creek Metro i Rochester Hills och Washington Township, och även var fascinerad av park tolk Mark Szabo berättelser inne i nya parken Nature Center.

I februari talade vi med Todd Grischke, en handledare vid institutionen för naturresurser Regulatory Affairs Unit, om hur VHS (viral hemorragisk septikemi) sjukdom kan förstöra rekreation fiske som vi känner den inte sportfiskare följde strikta riktlinjer för att bekämpa viruset.

I slutet av februari fört oss Outdoorama på Rock Financial Showplace i Novi. Jag kan inte få nog av att se det bästa av det bästa i dessa program.

September fört oss även kanadagås områden där jägare att dra nytta av de över befolkade sjöfåglar.

mars kom och vi befann oss på fryst Orchard Lake som simmare med Polar Bear Club trotsade kyla och is båtfolk anslutna till en stadig vind för obegränsat kul.

Canada Goose Jacka Quiltad

Den första veckan i oktober gav en upp nära, personliga syn på Huron River Watershed som Kerry Reid av White Lake visade mig det finstilta i paddling i Proud Lake rekreationsområde. En annan årliga resa för att vara säker.

juli erbjöd oss ​​möjlighet att gå ut med muskie charter guide kapten Kevin Backus St Clair Shores som visade oss var, när och hur man kan fånga Muskie. Allt han lärde kom från hans sena legendariska farfar, Homer LeBlanc. Och ja, vi halas in ett monster Muskie, 52 1/2 inches.

I augusti hade vi gjort vårt sätt ner till Lake Erie där kapten John Giszczak av Stray Cat Charter Fishing visade oss hemligheten till att föra hem en gräns på gös.

juli fört oss också information om hur du registrerar dig för en professionell gös fiske skola värd professionella sportfiskare Mark Martin, Mike Gofron och Mark Brumbaugh.

maj fört oss till Detroit floden där vi whacked de walleyes ombord Walleye Mania med kapten Kris Foksinski av Warren där vi begränsade i ett par timmar.

Längdskidåkning är levande och väl på Kensington Metro i Milford. Vi upptäckte att människor från hela sydöstra Michigan göra en vandring till Kensington främst eftersom parken erbjuder skiduthyrning för bara $ 8.

Vi tog i den 17: e årliga Southeast Michigan Bowhunters kapitel i Safari Club International Fundraiser och bankett i Livonia där kapitel president Mike Wills bekräftade vår 'rätt att jaga.'

slutet av februari fört oss till den övre halvön där vi genomförde en 250 mil skotertur från mitt läger i Rudyard till Sault Ste Marie, och alla punkter mellan.

januari gav också möjlighet till en vinter vandring runt Crooked Lake at Independence Oaks County Park i Clarkston där vi hittade familjer vandring tillsammans.

regummering 2008, började vi året isfiske på flera av Oakland County mest underbara sjöar, inklusive White Lake, Pontiac Lake, Cooley Lake, och Cass Lake Vi pratade med KD Utomhus ägare Ken Neeley om våra insjöar med is i januari för första gången på ett tag, som gjort för livlig verksamhet på hans Waterford butik.

I slutet Kan vi upplever en varm upp och gjorde det till Union Lake för Memorial Day helgen att intervjua dussintals båtfolk som inte hade något bättre att göra än att njuta en av Michigan första varma dagar.

Vi lägger ner spö och rulle och gick till stranden vid Thelma Spencer Park i Rochester Hills där vi upptäckte att offentliga stranden badvakter är en sak av det förflutna, även om Spencer Park fortfarande har dem.

Den sista helgen i september förde oss segla bort till Mackinac Island på en 32 Morgan segelbåt med min vän och granne, Bob Ortlieb. Jag kommer nu att göra Bob ta mig med honom på åtminstone en resa på de stora sjöarna varje år. Det var så viktigt för mig.

Följande vecka fann kapten Steve Jones, ägare av Professional Fiskecenter i Harrison Township, visar oss varför kung laxfiske är bäst på den västra sidan av staten ur Ludington.