Men nu regnet rysningar ner och banorna är tyst, vilket ger ett utmärkt tillfälle att se vilda djur.

Merparten av tillflykts 40.000 mänskliga besökare föredrar vänligare väder. Det finns dagar framåt när banorna och utbildningsområden kommer att vimla ​​med studenter som studerar, provning, lärande. Den nya Wildlife Center, med utställningar, klassrum och en butik, öppnar nästa månad. Refuge tjänstemän hoppas att så småningom 200.000 personer kommer att besöka varje år.

Fristaden kan inte återgå till sitt naturliga tillstånd, men det har återställt hydrologi cykler av vått och långsam torkning. Inhemska växter gror och frukt för Canada Goose Jacka Online Shop Tyskland att mata fåglar och i sin tur, fåglarnas rovdjur, under de mörka dagarna i vinter.

En urban tillflykt laddat med att vara lika delar bevarande och utbildning står Tualatin River National Wildlife Refuge vilt i ett land med remsor varuhus, bostadsområden och vägar.

Songbird boet är perfekt utformad, undangömt i huvudet högt hack av en ung Cottonwood. Bladen som en gång gömde boet har skalat bort.

vild tillflyktsort för djur

'Nu, omkring 20.000 fåglar vintern här, och de har räknat 185 arter', säger han. 'Vi ser arter som inte har sett i Washington County i 100 år.'

Kanada gäss: kacklande, Taverner s, västra, mindre, skumma.

Men en vinter besök ger en sällsynt reträtt med vilda djur.

Dawn kämpar genom Gunmetal grå moln som floodplainen vaknar. Prat av ankor stiger i nervösa intensitet, och deras rörelse krusningar den spegelblanka ytan av vattnet.

utveckling är överallt: Tigard i norr, Sherwood i söder, King City i öster. De unga Willamette pondorosa tallar kan inte dölja bil återvinning gården, och höga gatubelysning reflektera över tillflykt dammar. Konstant trafiken på 99W blir vitt brus.

Fristaden förvaltar 1.350 tunnland. En del av den del av enheten Atfalat'i är öppen för allmänheten, även om vissa spår är stängda på vintern för att skydda djurlivet. Mer än 3.000 tunnland inom tillflykt förvärvs gränsen är privatägda, men kunde ansluta sig till tillflykt i framtiden.

A kanadagås honks. Sedan en annan, och en annan, så att individuella röster rulla in i en vägg av buller. Inom några sekunder, den stilla, regn dränkt luft dundrar med samtal och flaxande vingar tusentals fåglar, ett vrål som dränker ut gnälla av bilar och lastbilar på närliggande Oregon 99W.

pälshandlare kom för att ta de rikliga bäver och floden uttrar. Europénybyggarna erövrade natur, dränering mark för odling.

En dunig hackspett söker efter en måltid i Tualatin River National Wildlife Refuge. Vintertid fågelskådning underlättas av kala träd och tyst spår.

Waterfowl ökning i alla riktningar, tunga trehjulig gäss och smala ankor, formning och reformering svart Vs mot himlen.

På en vintermorgon, skimrar helgedomen med livet

Gadwall. Gräsand. Ringand. Rödblommig anka. Bufflehead. Pintails, överallt, pekade sin signatur fjädrar i luften när de plaska för mat.

Dagen börjar dramatiskt på Tualatin River National Wildlife Refuge, men få människor är här för att förundras över det. Bara tillflykt personal anländer tidigt till jobbet. En fågelskådare hålla ett paraply, tubkikare utbildad på örnar.

Canada Goose Jacka Online Shop Tyskland

Vissa morgnar är sjön nedanför tillflykt kontor svart med sjöfåglar.

Bilder av Bruce Ely / Den OregonianThe Tualatin River National Wildlife Refuge har varit öppen för allmänheten under flera år, men används inte mycket på vintern. Men det är när besökarna kan få några av de bästa utseende på flyttande sjöfåglar och andra fåglar.

Det säger oss att sakta ner, att kliva tyst och att öppna våra ögon.

På vintern erbjuder tillflykt fred, för att vilda djur och människa lika.

Vid speciella vinterdagar, har 50.000 fåglar räknats vid tillflykt.

Refuge Director Ralph Webber har ett utmärkt utsikt från sitt kontor i låg takförsedd tillflykt huvudkontor: Sjön, som stiger och faller med regn. Savann till nordost. Skog i norr. Han har sett svart tailed rådjur, mink, vessla, flod utter. Han minns med leende undra på rödräv som skittered in och ut ur sikte.

Historiskt Tualatin River backas in i kyckling och Rock bäckar under vinterregn, att skapa den största flodslätten av någon biflod till Willamette River.

'Detta var ett mejeri när den köptes, och det var allt i fält majs' Webber säger om 1992 inrättandet av en av de få städerna tillflykts i nationen. 'På den tiden räknade de 24 arter och ca 300 till 400 fåglar.

Raptors är kända vinter invånare. En grov ben hök sveper lågt, jakt gnagare. En fickformat kestrel klockor med hårda ögon ur en ek gren.

Slå upp. Ett par röda tailed hökar abborre ovanför Tualatin River.