De McCanns, både i 70-årsåldern, hade varit på väg att besöka familj i British Columbia vid tidpunkten för deras försvinnande.

Travis Vader åtalad för mord av äldre par

I ett kort uttalande fredag, parets son, Bret McCann, begärde att hans familj privatliv respekteras.

När avgifterna är vilande, har kronan ett år att åter aktivera fallet.

Vader ursprungligen belastat med mord i april 2012.

'Han kommer att visas för att tala med dessa avgifter till Queens Bench i Edmonton på ett datum Canada Goose Jacka Online 2014 ännu inte fastställts' RCMP sade i ett pressmeddelande. 'Vi kommer att ge en uppdatering till denna information när den blir tillgänglig.'

De två förklarades död av en domstol ett år senare.

Canada Goose Jacka Online 2014

mord avgifter har åter aktiverats mot Travis Vader i fallet med två Alberta seniorer som försvann under en husbil expedition mer än fyra år sedan.

Lyle och Marie McCann senast var i livet den 3 juli 2010, eftersom de drivs sin husbil i St. Albert, som ligger norr om Edmonton.

Men i mars förra året, bara några veckor innan rättegången var inställd på att börja, kronan stannade de första gradens mord anklagelser mot Vader.

Canada Goose Jacka Online 2014

'Vårt mål är nu att säkerställa den tilltalade får en rättvis rättegång och för detta ändamål, kommer vi inte att tala offentligt vid den här tiden. Vi ber att du respekterar vår integritet.'

'Dagens nyheter innebär att vi nu kommer att få möjlighet att lära sig mer om utredningen våra föräldrar död när det här fallet kommer till rättegång', säger Bret McCann.

Vader lämnat in stämningar mot åklagare och RCMP hävdar skadlig åtal. Han påstod att han hölls i förvar på falska anklagelser innan han laddades med McCanns 'morden. Han sade också att han misshandlats av personalen på häktet.

De eld resterna av sin husbil och SUV de bogsering, senare fann väster om Edmonton. Deras kroppar har aldrig återfunnits.

Vader, 42, greps 'utan incidenter' på fredag, efter kronan åter började talan mot honom, sade polisen.