inte skulle fungera för mig efter något av dessa uttalanden, sa Obama Lauer på Today Show. oljeborrning till havs, bland annat Mexikanska golfen. MMS har kommit under eld för misskötsel, tvivelaktiga beteende och mysiga relationer med bransch tjänstemän. Inredning avdelningssekreterare Ken Salazar, under ett framträdande inför huskommittén på naturresurser, sade han försökte ändra byrån kultur och dess struktur, som vissa kritiker säger leder till misshushållning.

BP har mötts med hård kritik för att inte vara beredd på det värsta scenariot och för den mängd problem det är att ha tak läckan. Ta en titt på alla de ansträngningar de försökte, vad BP hoppades skulle hända och hur det fungerade.

Alabama Gov Bob Riley sade att han var frustrerad med BP ersättning process, tillkännager att han kommer att skicka National Guard trupper och katastrofhanteringsarbetare i drabbade samhällen för att hjälpa invånarna att förbereda skadeformer.

Så nu är stödgrupp MoveOn planerar att hålla rikstäckande vakor tisdag natt att kräva ökat sina ansträngningar för att stoppa utsläppet. Och människor över hela landet har protesterat BP och klaga på bristen på samordning och försök att verkligen arbeta för att stoppa skadan.

senatens juridiska utskott ordförande Patrick Leahy, D Vermont, kallas tisdag för en svepande översyn av landets företagsansvarslagar i spåren av Mexikanska golfen olja katastrofen, med argumentet att ett liv skulle bli en asterisk i någon kostnads-nyttoanalys. BP har samlats in om cirka 1,8 miljoner liter olja från den brustna Mexikanska golfen väl under de senaste fyra dagarna, sade företaget tisdag.

Nu, förutom att bekämpa en strid i viken, BP är också kämpar en massiv PR strid.

Den senaste konsoliderade Fish and Wildlife Collection rapporten säger 380 oljad fåglar och 50 havssköldpaddor har räddats levande; 594 fåglar och 250 havssköldpaddor har hittats döda.

BP CEOTony Hayward har ombetts att uppträda vid en hearing 17 juni innan hussubcommitteen på Oversight och Investigations.

Eftersom denna nationella historien fortsätter att utvecklas, ta en titt på full täckning sida, och vi fortsätter att ge dig den senaste utvecklingen. Här där vi står just nu. historia, meddelar Vita huset.

BP och tjänstemän säger att de försöker sitt bästa, men de stötte på problem på vägen. Det största problemet? Den stora mängden olja och svårigheten att kontrollera om det går, enligt regeringens punkten mannen, kustbevakningen Adm. Thad Allen.

borrning tisdag. Direktivet stärker säkerhetsåtgärder för borrning i

Institutionen för Interior utfärdat nya säkerhetskrav för offshore

har allvarliga frågor om huruvida tillräckligt många människor arbetade på natten den 20 april på ett tillfredsställande sätt hantera de komplexa operationer som utförs av om besättningens utmattning orsakad av förlängda skift kan ha spelat en roll. BP sade att från och med måndag, har det betalade nästan $ 49.000.000 till privatpersoner och företag som drabbats av utsläppet. Firman sade den räknar med att utfärda en andra omgång av utbetalningar denna månad för att täcka förväntade förlorad inkomst eller vinst, vilket ökar det totala det har betalat till ca $ 84.000.000.

historia. Regeringen punkt man på svar säger att det kan dröja till hösten för undervattens Gusher att förslutas, och år tills miljön skadas av katastrofen återställs.

grunt vatten som rekommenderas av Interior Secretary Ken Salazar i en rapport till Obama-administrationen. Djuphavsfiske borrning förblir under en sex månaders moratorium i kölvattnet av katastrofen.

I ett brev till riggen ägare Transocean släpps tisdag, Rep. Nick Rahall, ordförande i huset naturresursutskottet, uttryckt farhågor om personalbrist ombord på Deepwater Horizon riggen på dagen för explosionen, med hänvisning till dagliga borr rapporter från företaget.

Den oljerigg explosion dödade 11 personer och är nu leder till en miljökatastrof som hotar försörjningen för de i fiske, skaldjur och turism.

Canada Goose Jacka Naturkompaniet Gävle

Canada Goose Jacka Naturkompaniet Gävle

BP har gett ny högupplöst video av undervattens Gusher tisdag efter att ha fått ett brev från Sens. Barbara Boxer och Bill Nelson bönfallande att göra det. Boxer och Nelson begärde tillgång till alla video i samband med katastrofen att hjälpa oberoende experter fastställa den exakta graden av olja som flödar från brustit väl. De senaste minimi beräkningar har lagt den takt mellan 12.000 och 25.000 fat per dag (500.000 till 1 Canada Goose Jacka Naturkompaniet Gävle miljon liter), men forskarna har klagat över kvaliteten på video används för att bestämma dessa siffror, sayingthe belopp kan vara mycket högre.

okända liter olja

Brodern till en av de 11 arbetare dödades i explosionen på offshore oljeriggen Deepwater Horizon blästrat BP chefen Tony Hayward på tisdag. Som uppträder inför senatens juridiska kommitté, Christopher Jones betonade Hayward senaste anmärkning som han vill ha ryggen. Hayward, jag vill ha min bror livet tillbaka, sade Jones. kommer aldrig att få (hans) liv tillbaka. Initiala vattenprov har bekräftat låga koncentrationer av undervattens olja från den brustna BP borrhålet, säger Jane Lubchenco, chef för National Oceanic and Atmospheric Administration. misstänkte att men det är bra att ha en bekräftelse, sade hon vid en presskonferens tisdag.

BP höll 621,000 liter olja från att strömma in i Mexikanska golfen under de senaste 24 timmarna, sade kustbevakningen Adm. Thad Allen, den federala regeringens svar manager. Han sade att insamlingsnivåerna har stadigt sedan inneslutnings locket togs i drift och de förväntas fortsätta att öka under de närmaste veckorna.

BP meddelar att det kommer att donera omsättning från försäljning av olja skummas av vattenytan till en ny fond som skapats för att hjälpa till att återställa vilda djur påverkas av miljökatastrof.

Canada Goose Jacka Naturkompaniet Gävle

Först var det en falsk BP Twitter-konto som gripit människor uppmärksamhet en som hånade företaget ansträngningar. Nu oljebolaget verkar vara att försöka ta saken i egna händer. Strategin, säger en firmaspokeswoman syftar till dem som är mest påverkade och hjälpa dem att hitta rätt former och rätt personer snabbt och effektivt. Det kommer också att hjälpa dem att kontrollera sitt budskap. Hayward sade han sitt liv tillbaka och sa effekterna av utsläppet skulle sannolikt vara blygsam.