Övergången till trådkonst började med en verkstad vid Haliburton School of Arts i 2004 och hennes första projekt var en Canada Goose. mor till saga Frog Prince.

Brun kallar det Upcycling och hon definitivt gillar att göra det, kreativitet det gnistor och utmaningen att verkställa det.

Brun var kreativ i high school där hon minns skulptera i lera. Hon har alltid varit attraherad av skulptera och senare, försökte trä och järn. Hon gjorde också en co op med välkända lokala skulptören Marlene Hilton Moore, som målade, snarare än att skulptera vid tidpunkten. Förutom konst lektioner, hon lärde också Brun inramning, en färdighet som hon kommer till användning som ett deltidsarbete under hennes universitets år.

Den Barrie artist markerar hennes andra gången på touren vid hållplatser i Craighurst.

vilja skapa något som gör människor gör en dubbel ta, sade hon. se det och det helt vardagliga men jag tror inte skulle vara fantastiskt om jag samlade dem (plast bröd Taggar till exempel) och lägg till ljus. När du använder något sin ursprungliga form, det fortfarande att känna igen vad det blir. det kan ta år att samla in tillräckligt små taggar för att utföra sin idé i stor skala. Så sätter hon ord på sin Facebook-sida.

Efter examen från Innisdale Secondary School, flyttade hon till Ottawa, för att studera översättning vid University of Ottawa, och sedan stannade för att arbeta på olika jobb, hålla upp sina kreativa intressen gå på sidan tills hon gick till konst på heltid i 2009. i Ottawa och Quebec området var hon främst känd för fläck glas.

Canada Goose Jacka Dam 2014 Photos

Även själva tråden, det mesta koppar, återvinns. För bilder tur, har hon utvecklat några nya objekt placera sina tråd skulpturer av fåglar, grodor och liknande till bildram hörn, monterade så att det kan stå på en hylla. För dem som har begränsade hyllutrymmet, hon

Lisa Brun all trådbunden upp för bilder tacksägelse Studio Tour.

bara några klot kvar i sin Barrie studio. De har sålt, men hon fortfarande får taggarna.

Canada Goose Jacka Dam 2014 Photos

tjock tråd skulptur vinkade men Brun hade ingen studio för att skapa så hon inskriven i en annan kurs att börja arbeta på en drake.

hyrde studio är vad jag tänkte, sade Brun, som lyckats göra slutföra skelett och chef för draken medan hon var

Tour toppar med konstnär

För tre år sedan hade hon tillräckligt taggar några 5000 för att skapa 42 färgade klot som lyste upp natthimlen på Barrie första konst Soir. I dag,

Hon har blivit känd för sin tråd konst och hennes förmåga att blåsa nytt kreativt liv i bitar av skräp. Hon kan ta en aluminium dryck kan och förvandla det till smycken, gamla tuggummi omslag till en blyinfattade fönster och plast bröd Taggar in hänger glober.

har inramade bitar av tråd konst som kan hänga på Canada Goose Jacka Dam 2014 Photos en vägg. Hon har massor av olika i sina prisklasser, för $ 10, $ 15 och $ 20 objekt.

där. Det har sedan dess blivit en signatur bit, och kommer att visas utanför Abbott helgen. vilja göra något stort, men jag begränsade till kan jag få ut genom dörren och jag kan transportera den. med cykelhjul och fendrar, markerade draken i början av Brun upcycling. Hon tycker om att omdefiniera begreppet skräp, använda vardagsföremål i en annan, ofta oväntade sätt.