trädkänguruer Billiga Kvinnor Canada Goose Whistler Parka Ljus Grå Rea finns endast i regnskogar i Australien, Västra Papua och Papua Nya Guinea. Sex av tio arter finns i Papua Nya Guinea, i några av de sista orörda regnskogen livsmiljö i världen.

Trädkänguruer Bilder

Lite är känt om den sociala beteende vilda trädkänguruer. Forskare tror att Matschie s trädkänguruer är ganska ensamma djur. Honor och hanar har icke överlappande hemområden, men en manlig sortiment kommer att överlappa flera honor 'sortiment. Forskare tror också att Matschie s trädkänguruer är polygama och att män samverkar med flera honor. Manlig, dock verkar inte fastställa harem, och honorna förbli oberoende. Den enda starka sociala band dessa djur bildar är mellan mor och avkomma.

Kvinna trädkänguruer föda en avkomma efter en dräktighet period på ungefär 44 dagar. Efter födseln, fostret som unga, en så kallad joey, kryper på en spene ligger inne i moderns pung, där den fäster sig till sjuksköterska. Majoriteten av spädbarnets utveckling sker under denna laktation fas.

Unga trädkänguruer är avvanda när de är cirka 13 månader gammal. De stannar hos sina mödrar tills de är ca 18 månader gammal, när de sprider och etablera ett revir.

Matschie s trädkänguruer lever i bergiga moln skogarna på höjder upp till 11.000 fot (3350 meter). De tillbringar större delen av sin tid i träd. Trädkänguruer äter främst löv. De konsumerar också blommor, gräs skott, ormbunkar, mossa och bark.

Billiga Kvinnor Canada Goose Whistler Parka Ljus Grå Rea

I fångenskap, om kvinnor är isolerade från alla andra djur efter att ha blivit gravid, avkommor nästan alltid överleva. Dessa observationer visar att Matschie s trädkänguruer är mestadels ensamma djur.

Joey kvar i påsen i ungefär tio månader. Modern kommer att rensa sin påse och brudgummen barnet ofta under denna fas. Efter barnet lämnar initialt påsen på åtta månader, kommer att fortsätta att återvända till påsen till sjuksköterska. Denna 'in och ut' fas varar under en eller två månader. Under slutfasen, de unga fortfarande sjuksköterskor men aldrig klättrar helt i påsen.

Den Matschie träd känguru (Dendrolagus matschiei) är endemisk för Huonhalvön på nordöstra kusten av Papua Nya Guinea. Den klassificeras av den internationella unionen för bevarande av naturen (IUCN) 2004 rödlista som hotade.