peppar, sociala fjäril i paret, överlistade djurhållare genom att gripa de godsaker från den ingången och ta med dem till den inre kammaren för blyg män, Schnitz.

Eller kanske är det bara för att de två har fått en attityd.

Heidi Hellmuth, co grundare av Animal Behavior Management Alliance, som besökte Virginia Zoo förra året att erbjuda workshops, sade de tekniker som nu Comfort Hall har använts av show djurskötare för år.

Billiga Canada Goose Jackor Flashback

Billiga Canada Goose Jackor Flashback

Under de senaste träningspass, Hall heta rosa Frisbee kunde inte övertyga Rimba, en fyra år gammal tapir, komma ut och spela.

Detta var bara praxis.

Under våren, en kanadagås var sekunder ifrån att bli kycklingsoppa efter det flög in tigrarna 'lya. En djurhållare som såg de två 250 pund manliga rovdjur brottas fågeln ringde koskälla. Klockan cued djuren att släppa fågeln och återvända till sitt håla. Gåsen senare avlivas på grund av sina skador.

Teknikerna används under bad gånger, dagligen matning, för övningar, nästan varje interaktion med djurparkens 450 djur. På så sätt, när djurhållare verkligen behöver sina fyrbenta vänner att lyda när ett djur är på väg att skada en vårdare eller ett annat djur, eller måste genomgå en medicinsk åtgärd någon för fara skulle kunna räddas, Hall och andra säger.

Hall, som bryr sig om Malayan tapirer och utter, använder nu speciella tekniker för att interagera med djurparksdjur som också ger bättre skydd för henne och zoo andra djurhållare.

De träningsmetoder skiljer sig från de tekniker djurskötarna har använt med djur i det förflutna.

'Det var typ av farlig och han skulle få frustrerade, och det skulle ta alltid för att få honom att lägga ner och att göra alla droppar', säger Hall.

I tapir fall, zoo personal brukade använda en kratta för att kittla Rimba mage, lirka honom att ligga stilla så att de kunde stå över huvudet för att ge honom medicin.

Enligt branschexperter, är beteende förvaltningsmetoder som används av Norfolk zoo nu krävs för sådana attraktioner nationellt.

Ändå teknikerna inte alltid fungerar. Vissa djur överlista utbildningen.

Hall tog sedan en handfull av morot och sötpotatis pinnar och skrek hans namn. Rimba flyttas närmare, chomped några inslag och sedan kittlade metallfönsterkarmen med sin trubbiga nosen.

Virginia Zoo utbildare arbetar med djur för att bygga förtroende

Nu Rimba steg upp till fönstret och höjer sitt huvud för sin medicin. I gengäld får han några krispigt morotsstavar för att lyda.

Tack vare branschens nya säkerhetsprotokoll, sade Hall, hon är aldrig rädd för djuren, även de mest farliga. Vid en South Billiga Canada Goose Jackor Flashback Dakota zoo, där hon tidigare arbetat, bet en pingvin henne.

'Djurens utbildning vann deras naturliga instinkter', säger zoo talesman Winfield Danielson.

Han stack huvudet fram till målet. Framgång, tänkte Hall. Hon klickade en enhet som kallas en bro för att låta Rimba vet att han hade gjort bra.

Nästa gång, när Hall administrerar ögondroppar att rensa Rimba s grå starr, hon vet den unga tapir kommer att vara stationerad på rätt plats.

'Rimba, mål!' djurskötare Hall sade medan du håller plastskivan på en pinne. 650 pund djur, som liknar en gris med en stam, moseyed runt som ett litet barn som hör en mors röst men låtsas inte.

Virginia Zoo tränare har försökt använda mat att lirka två territoriella orangutanger i en utomhus livsmiljö från inomhus den. Tills nyligen hade de inte lämnat det sedan anländer förra året för den nya utställningen Asien spår av Tiger.

Zoo tjänstemän sade hörbara och visuella referenser är inte särskilt effektiva på grund av orangutanger 'hög intelligens.

Billiga Canada Goose Jackor Flashback