Som arbetarnas dag demonstranterna fortsatte längs drottning St, människor bär den färgstarka dräkt deras fackliga lokalbefolkningen viftade flaggor fördömde otryggt arbete och kräver minimilön vandringar. Många hävdade också att, med den federala valet hotande i antågande, är det dags för den konservativa regimen att ändra i Ottawa. En man delade ut material från den kanadensiska arbetarkongressen, till exempel, skande att allmänheten bör 'ge (Stephen) Harper sin permittering meddelande' på 19 oktober

Den årliga show av arbetarsolidaritet, som ägde rum måndagen i Toronto, har sitt ursprung i den 19: e århundradet verka för en likriktat och förutsägbar, nio timmars arbetsdag. Enligt den kanadensiska Encyclopedia, var det Toronto skrivarens unionen som ledde avgiften med en efterfrågan på en kortare arbetsvecka med regelbundna parader som sprids och gjordes officiellt när Labour Day blev en Billiga Canada Goose Jackor Barn nationell helgdag 1894. Lagar var då på plats för att institutionalisera åtta timmars arbetsdag.

sitter på en bänk i närheten av klädbutik där hon arbetar, 22 år gammal Anna Paliy sade att hon skulle vilja se en högre minimilön och mer förutsägbara arbetstider. Just nu, sade hon, är det svårt att klara sig i Toronto, trots att hon arbetar heltid. Hon planerar att starta handledning på natten för att komplettera sin inkomst.

Mer än 120 år senare, dock arbetslivet har förändrats dramatiskt. Smartphones herald e-post och communiqus på alla timmar medan stansen i Punch Out takt med skiftarbete har avtagit med förlusten av industrijobb på platser som Ontario. En genomsnittlig arbetare spenderar 50,2 timmar per vecka utför 'arbetsrelaterade aktiviteter' och 54 procent av 25.000 kanadensiska medarbetare i en 2012 balans i arbetslivet studien säger de tillbringar tid på natten och på helgerna för att uppfylla deras krav jobb.

Toronto Labour Day festprissar fråga

Billiga Canada Goose Jackor Barn

'Jag antar att jag anser att detta betala dina skulder, men jag vet inte när det kommer att sluta.'

'Jag känner mig lite överarbetad', sade hon, ögonblicken innan ett band passerade på en union sponsrad flyta, rippa en cover på 'Fortunate Son' av Creedence Clearwater Revival. Längre bort längs vägen, flera rader av bruksarbetarna i kamouflage t hållit jämna steg bakom en trio av kilt klädda bagpipers.

'Det är en ebb och flod typ av sak', sade han, avstår från att ge sitt namn av omsorg för att tala om sin arbetsgivare. 'Jag skulle inte säga att vi är pressad, men det finns en viss förväntan att när du behöver stanna sent, du bo sent Det är vad det är typ av den nya verkligheten i arbete.'

'De åtta timmars arbetsdag var inte bara verkligheten, ansågs det minsta', säger Ted Brown, tidigare Credit Union anställd som gick i pension förra året, som beskriver hur kraven på hans jobb började krypa bortom den planerade arbetsdagen i senare år.

En Canada Post arbetare som bad att inte bli namngiven sade hela hans levebröd kan vara på linjen, med tanke på de konservativas plan att avveckla hem postutdelning om han väljs till ett fjärde mandat på 19 oktober

'Det slår mig att det är gjort, eftersom det kan göras', sade han. 'Det är svårare att få ett jobb och det är en svårare jobb när du får den.'

Ombedd att dela sina tankar om åtta timmars arbetsdag, som stöttepelare institution i arbetslivet i Kanada, Matthew Sartori släppa ut en mjuk skratt. Vad åtta timmars arbetsdag?

'Det finns en hel del på spel', sade han. 'Men det är okej nu.'

lutad mot en tegelvägg nära Queen St W. och Bathurst St. i Toronto, en finansanalytiker såg som rockband som utförs på scener dras genom semi lastbilar, och rader av bruksarbetarna i kamouflage t marscherade till takten av tre kilt plätering bagpipers. Han sade att han arbetar vanligtvis mellan åtta och 10 timmar per dag, och som en tjänsteman, han ganska mycket vistelser på kontoret tills sina uppgifter för dagen är klar.

De definierade gränserna för arbetsdag, med andra ord, verkar vara nötas.

Hans verklighet som produktionsassistent i filmbranschen innebär att han studsar mellan arbetsgivare och typiskt sätter i 13 eller 14 timmar per dag medan endast nät en lön för 12.

'Jag är inte riktigt nöjd med det, men jag är ung. Jag är 25', sade han, sittande på farstubron av en drottning St. W. skyltfönster som festande av den årliga Labour Day parad svepte förbi.